Cukinia po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię myjemy, kroimy w plastry lub półplastry. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka, podsmażamy na złoto na 3 łyżkach oleju, zdejmujemy z patelni. Na patelni pozostałej z kurczaka podsmażamy cukinię, papryki i cebulę, posypujemy solą, pieprzem i papryką, dodajemy drobno pokrojone papryczki chilli, podlewamy wodą, dusimy 5 min. Dodajemy pomidory, dusimy do miękkości. Na końcu dodajemy fasolę czerwoną, kukurydzę oraz kurczaka. W ¼ szkl. wody rozrabiamy koncentrat, podlewamy potrawkę. Dusimy aż wszystkie składniki będą miękie. Podajemy z ryżem, kaszą lub chlebem.
Komentarze