Cukinia pieczona w ziołach

4.99 (165 ocen)

Smaczny dodatek do obiadu lub tak jak dla mnie, samodzielne danie.

Składniki:

  • 3 młode cukinie
    50 g żółtego sera
    3 łyżki oliwy
    zioła prowansalskie
    oregano
    natka pietruszki
    sól
Wystaw ocenę:

4.99 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia pieczona w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyć, odciąć końce i pokroić wzdłuż na ćwiartki.
  • 2. Do blaszki w której będą się piekły wlać olej, włożyć cukinie i wymieszać, tak żeby były lekko natłuszczone.
  • 3. Wyrównać i posypać ziołami i solą. Ser zetrzeć na tarce i posypać po wierzchu.
  • 4. Wstawić do piekarnika z temp. 165 stopni na 15 minut. Następnie włączyć funkcję grilla na 5 -7 minut. Podawać posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować