Cukinia faszerowana

0 (0 ocen)

bardzo smaczna , nie tylko na piątkowy obiad

Składniki:

  • 3 średnie cukinie
    25 dag pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 czerwona cebula
    1/2 puszki kukurydzy konserwowej
    10 dag sera żółtego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    kilka gałązek natki pietruszki
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie opłukać, odciąć końcówki, przekroić na pół i wydrążyć środki. Posypać solą. Pieczarki i paprykę opłukać. Z papryki wykroić gniazdo nasienne i pokroić ją w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę odsączyć z zalewy. W małym garnku rozgrzać tłuszcz. Usmażyć na nim pieczarki doprawiając je solą i pieprzem. Odlać powstały płyn, ostudzić i przełożyć do miski. Do pieczarek dodać paprykę, cebulę, kukurydzę, żółty ser oraz posiekaną natkę pietruszki. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze razem wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziewać cukinie. Przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekać w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w 180 - 200 st C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować