Cukuniowy ryż z kotlecikiem drobiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.RYŻ JUŻ UGOTOWANY WSYPAĆ DO MISECZKI
2.W GARNKU ROZGRZAĆ OLEJ,WRZUCIĆ POKROJONĄ W KOSTECZKĘ CEBULE-PODSMAŻYĆ NA ZŁOTO
3.CUKINIE UMYĆ I PRZEKROIĆ NA PÓŁ.ŁYŻECZKĄ WYDRĄŻYĆ MIĄŻSZ.NASTEPNIE POKROIĆ W GRUBSZĄ KOSTKĘ.DORZUCIĆ DO CEBULI.POSOLIĆ DO SMAKU I DAĆ STARTE ZĄBKI CZOSNKU.PODLAĆ TROSZKĘ WODA.DUSIĆ 15 MINUT.
4.W MIĘDZYCZASIE PIERS KURCZAKA ROZBIĆ,POSOLIĆ I POPIEPRZYĆ.OTOCZYĆ W JAJKU I BUŁCE.USMAŻYĆ.
5.SPRAWDZIĆ CUKINIĘ,JAK JEST MIĘKA DORZUCIĆ RYŻ.DOPRAWIĆ DO SMAKU SOLĄ,PIEPRZEM I PAPRYKĄ.POKROIĆ PIETRUSZKĘ I WYMIESZAĆ.
6.PODAWAĆ Z KOTLECIKIEM.
Porady
NAJLEPSZY JEST RYŻ PARABOLICZNY.NIE ROBI Z DANIA PAPKI.
Komentarze