Babeczki jajeczne

4.5 (155 ocen)

  • 20 min

Niesamowity i szybki sposób na proste, ale jakże wykwintnie podane śniadanie. Zaskoczy rodzinkę, teściową i przyjaciół:) Jajeczna Babeczka dla super Babeczek. Idealna potrawa na śniadanie Wielkanocne:)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    - 6-8 jajek
    - szczypiorek
    - sól
    - pieprz
    - papryka ostra/słodka

    Składniki dodatkowe (według uznania):
    - pomidorki
    - ser feta
    - ser żółty
    - papryka konserwowa
    - kukurydza
    - groszek
    - wędlina
    - cebula
    - pestki dyni
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Jajko Przystawki

Babeczki jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wkładzik do babeczek:) 1. Na początku przygotowujemy składniki do wnętrza Jajecznych Babeczek. Oczywiście według uznania, ja dodałam pokrojone na kosteczkę pomidorki, ser feta, ser żółty, wędlinkę,cebulkę, paprykę konserwową, dodatkowo kukurydzę, groszek, szczypiorek i pestki dyni. Generalnie co w lodówce będzie to możemy dodać:) Składniki wkładmy do specjalnej blachy na babeczki. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
  • Szykujemy babeczki jajeczne:) 2. Następnie wbijamy wszystkie jajka do miski, roztrzepujemy i dodajemy przyprawy, po czym zalewamy formy w przygotowanej blaszce. Wkładamy na 13 - 15 minut do rozgrzanego piekarnika. Po tym czasie wyciągamy blachę.
  • Upieczone Babeczki:) 3. Na koniec przystrajamy talerz wg. uznania. Podajemy z chlebuc=siem bądź pysznymi bułeczkami. Smacznego!

Porady

Można użyć jeszcze mniejszej blaszki na muffinki :) ale 12 foremkowa jest optymalna:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować