1.Ciasto: Orzechy zmielić w blenderze, wymieszać z wiórkami i proszkiem do pieczenia. Z białek z cukrem ubić sztywną pianę następnie dodać orzechy z wiórkami i proszkiem. Wymieszać, wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec. Piec około 30 min.
Następnie przygotowujemy budyń. W połowie mleka należy rozmieszać budyń z żółtkami a połowę zagotować następnie połączyć i zagotować. Budyń wystudzić. Rozrabiamy galaretki cytrynowe w szklance wody. Studzimy. Ananasa kroimy w drobne kawałki. Margarynę ucieramy z budyniem pod koniec powoli dodajemy galaretkę cytrynową zimną ale nie zastygniętą. 1/2 kremu wykładamy na placek posypujemy ananasem i przykrywamy resztą kremu. Na krem układamy delicje. Galaretki wiśniowe rozrabiamy w 2 szklankach wody. Tężejącą galaretką zalewamy delicje.
Komentarze