Crepa con fruteria - meksykański deser

0 (0 ocen)

  • 30 min

Crepa con fruteria - meksykański deser. Naleśniki z mąki kukurydzianej w nadzieniem z owoców sezonowych!

  • 30 min

Składniki:

  • Na placuszki będą potrzebne:
    1 szklanka mleka 3,2%,
    60 gram mąki kukurydzianej,
    1 jajko,
    1 łyżka cukru trzcinowego,
    1 niecała łyżeczka cynamonu,
    Na owocowy farsz:
    5 sztuk truskawek,
    1 garść malin,
    1 garść jeżyn,
    1 kieliszek tequili,
    2 łyżki cukru trzcinowego,
    2 listki mięty
    1 łyżka masła niesolonego,

    Dodatkowo:
    polewa czekoladowa

Crepa con fruteria - meksykański deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pyszne owoce! 1. 1. Z mleka, mąki kukurydzianej, jajka, 1 łyżki cukru trzcinowego i szczypty cynamonu robimy ciasto na naleśniki, dokładnie mieszając wszystkie składniki.
    2. Na wysmarowanej olejem patelni smażymy naleśniki.
    3. Na innej patelni roztapiamy masło, dodajemy owoce, 2 łyżki cukru trzcinowego, kieliszek tequili i drobno posiekane listki mięty, robimy farsz owocowy.
    4. Podajemy z polewą czekoladową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy