Crème de courgettes - zupa krem z cukinii

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tak prosta, a tak pyszna. Warto teraz zrobić ze świeżynek...30 min i gotowa.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 duże cukinie
    1 ząbek czosnku
    gałązka tymianku
    1 l bulionu drobiowego
    4 łyżki śmietankowego serka topionego
    natka pietruszki
    sól, pieprz

Crème de courgettes - zupa krem z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Crème de courgettes 1. Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Razem z posiekanym czosnkiem i listkami tymianku przekładamy do rondelka, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, do miękkości cukinii, studzimy. Zupę miksujemy na gładki krem, dodajemy serek, rozpuszczamy cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy