Crostini z pastą wątróbkowo-pistacjową

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Smaczne, piękne, do przegryzienia, na przyjęcie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - wątróbka (wieprzowa): 20 dekagramów
    - cebula (mała): 1 sztuka
    - olej (do smażenia): 3 łyżki
    - sól, pieprz (do smaku): 2 szczypty
    - bagietka (lub inna długa bułka): 1 sztuka
    - pistacje: 1 szklanka
    - pietruszka (natka): 1 pęczek
    - persymona (dojrzała): 1 sztuka
    - oliwa (z oliwek): 2 łyżki

Crostini z pastą wątróbkowo-pistacjową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę usmażyć na oleju z cebulką. Doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Pistacje obrać z łusek i posiekać.
  • 3. Wątróbkę zmiksować z pistacjami.
  • 4. Bagietkę pokroić w ukośne kromki, skropić oliwą z oliwek i podrumienić je w piekarniku.
  • 5. Kromki bagietki smarować pastą wątróbkową i udekorować kawałkiem persymony i listkiem pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy