Conchiglioni giganti - muszle nadziewane bakłażanem i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bakłażana pokrój w dobną kostkę, posól lekko i odstaw na 15 minut.
2.Piersi kurczaka pokrój też w małą kostkę, posyp pieprzem ziołowym, chilli, solą i cząbrem.
3.W dużym garnku zagotuj wodę, posól, wrzuć ostrożnie muszle makaronowe i gotuj je do 12-15 minut, tak by były al dente. Odcedź na sitko, przelej ostrożnie zimną wodą. Muszle porozkładaj osobno, by się nie posklejały.
4.Na patelni rozgrzej olej, wrzuć kurczaka, podsmaż go chwilę, dodaj bakłażan, podsmaż aż bakłażan będzie miękki. Czosnek posiekaj lub sprasuj, dodaj na patelnię, dodaj sól, oregano. Na sam koniec wsyp posiekany szczypior. Odstaw do przestygnięcia.
Komentarze