Cielęcina na soli

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatne cielęce mięsko pieczone na soli morskiej.Świetny pomysł na rodzinne przyjęcie i romantyczną kolację.Śmiało mogą częstowac się nim również osoby będące na diecie.

  • 30 min

Składniki:


  • * sznycle cielęce - 2 szt
    * sól morska - 2 łyżki
    * olej - 100 ml
    * pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cielęcina na soli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Sznycle cielęce lekko rozbijamy.

    Na suchej i gorącej ( najlepiej nieprzywierającej ) patelni rozsypujemy sól morską.

    Układamy nasze sznycle cielęce i na wolnym! ogniu smażymy po ok. 4-5 minut z każdej strony ( przewracając ).

    Odkładamy na osobny talerz , wlewamy olej i rozgrzewamy.

    Na mocno rozgrzany olej wkładamy naszą cielęcinę i smażymy kilka minut na delikatny rumiany kolor ( sprawdzamy czy mięso jest usmażone w środku ).

    Oprószamy pieprzem.

    Podajemy np. z ryżem lub purre ziemniaczanym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina Mięso Sól

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować