bułeczki zapiekane z serem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 10 min

szybkie i smaczne

  • 10 min

Składniki:

  • 4 kajzerki
    ser żółty
    serek topiony/ masło
    pieczarki
    cebula

Bułeczki zapiekane z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki kroje na pól i smaruję serkiem topiony, jeżeli ktoś nie lubi można posmarować masłem.
    Cebulę obrać i pokroić. Zeszklić na maśle.
    Pieczarki obrać, wrzucić na patelnię, podlać niewielką ilością wody, żeby się trochę ugotowały. Następnie podsmażyć na maśle.
    Na kajzerki wykładać cebulę, pieczarki. Jeżeli ktoś chce można dodać plasterek salami, szynkę, kiełbasę.
    Wkładamy do piekarnika na ok. 8 min, aż bułki będą chrupkie.
    Wyłączamy piekarnik i posypujemy serem.


    Smacznego!

Porady

Można użyć dowolnej ilości składników. Jeżeli mamy więcej czasu to można bułki upiec samemu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy