Ciastka z kokosem masą budyniową i galaretką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Smaczne kolorowe ciasteczka dzieci za nimi szaleją.

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Ciasto:
    1 kg mąki
    50 dag margaryny
    4 łyżki octu
    25 dag cukru pudru
    5 żółtek
    1 całe opakowanie proszku do pieczenia
    25 dag wiórków kokosowych


    Masa Budyniowa:
    1/2 l mleka
    2 budynie waniliowe lub śmietankowe
    1 kostka masła dobrej jakości
    cukier do smaku

    Dekoracja:
    galaretka w cukrze
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka Galaretki

Ciastka z kokosem masą budyniową i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę posiekać z mąka, dodać żółtka roztrzepane z cukrem pudrem,ocet,proszek do pieczenia i zarobić ciasto. Ciasto rozwałkować cienko, wykrawać foremką ciastka - jedno z dziurką, drugie całe ( mogą być pary różnych foremek). Ciastka z dziurką zamoczyć w białku i kokosie. Ciastka piec na złoty kolor. Po upieczeniu przełożyć masą budyniową i kłaść po 1-2 galaretce do środka.

    Masa Budyniowa: Na mleku ugotować budyń z cukrem. Masło dokładnie utrzeć, dodać przestudzony budyń.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować