Ciastka ryżowe

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię pomagać mamie podczas pieczenia. Chętnie wylizuję miski. Najbardziej lubię ciastkaz kleiku ryżowego. Są przepyszne, zdrowe, robi się je szybko i łatwo.

Składniki:

  • ● 1 kostka masła
    ● 20 dag cukru
    ● olejek migdałowy
    ● 3 jajka
    ● 1 opakowanie kleiku ryżowego (180 g)
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciastka ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielamy żółtka od białek.
    Miękkie masło ucieramy
    z cukrem, żółtkami i olejkiem,
    dosypujemy kleik i dokładnie
    mieszamy.
  • 2. Białka ubijamy na sztywną
    pianę i dodajemy do masy
    maślanej. Wszystko delikatnie
    mieszamy.
  • 3. Rozsmarowujemy na dużej
    blaszce i pieczemy ok. 20
    minut na złoty kolor. Po upieczeniu,
    jeszcze ciepłe, kroimy
    na trójkąty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kleik ryżowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować