Ciastka francuskie z żurawiną, bryndzą i tymiankiem

0 (0 ocen)

Proste do przygotowania ciasteczka z ciasta francuskiego (ważne: kupując gotowe ciasto francuskie sprawdzajcie sklad, bo warto wybrac to naturalne)

Składniki:

  • 1 słoiczek żurawiny
    50g bryndzy
    1 op ciasta francuskiego
    1 jajko
    tymianek
    pieprz czarny świeżo mielony

Ciastka francuskie z żurawiną, bryndzą i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Ciasto francuskie rozwijamy na papierze do pieczenia i lekko wałkujemy.
    Tak przygotowane ciasto kroimy w prostokąty.
    Każdy prostokąt smarujemy odrobiną roztrzepanego jajka.
    Na każde ciasteczko nakładamy po łyżeczce żurawiny, rozkruszamy bryndzę, oprószamy pieprzem i tymiankiem.
    Pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku aż się zezłocą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy