Ciasteczka z miodem i cynamonem

4.5 (146 ocen)

  • 50 min

Mam dla Was pyszne i bardzo łatwe ciasteczka, takie do wycinania foremkami. Moje przybrały kształt gwiazdek, pewnie z racji zbliżających się Świąt i zimy, ale możecie wyciąć inne - ciasto dobrze się trzyma, po upieczeniu zachowuje kształt, tak że nawet małe rączki so

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 szklanki mąki pszennej
    100 g. masła
    1 pełna łyżka miodu wielokwiatowego
    1 łyżka cukru pudru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 żółtka
    1,5 łyżki gęstej śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka z miodem i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Rozpuszczam i lekko studzę masło. Do miski przesiewam mąkę, dodaję do niej resztę składników i łyżką mieszam, by się w miarę połączyły, a następnie wyrabiam dłonią elastyczne, gładkie ciasto. Dzielę je na dwie części, każdą rozwałkowuję na grubość ok. 3 mm i wycinam foremkami ciasteczka. Przenoszę je na wyłożone papierem blachy, piekę po kolei w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (góra-dół) przez 18-20 minut. Po ostudzeniu oprószam pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować