Ciasteczka serduszka z czekoladą plastyczną

0 (0 ocen)

Ciasteczka są pyszne i elegancko wyglądają, czekoladę można przyklejać np. na masło orzechowe.

Składniki:

  • 150g mąki pszennej
    80g margaryny
    Żółtko
    Łyżka cukru pudru

    + Czekolada plastyczna biała, mleczna, deserowa

Ciasteczka serduszka z czekoladą plastyczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serduszka 1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać żółtko, margarynę i cukier puder, wszystko posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć ją w folię i odstawić na 30 minut do lodówki.

    Po tym czasie, ciasto rozwałkować i wykroić foremką ciasteczka, ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 12 minut w 180'.

    Czekoladę plastyczną rozwałkować, odbić na niej wzorki stempelkiem i wyciąć tą samą foremką co ciastka serduszka.

    Serduszka z czekolady przekładać na ostudzone ciastka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy