Ciasteczka ryżowo-kokosowe

4.5 (201 ocen)

Smaczne ciasteczka na bazie kleiku ryżowego z dodatkiem wiórków kokosowych. Ciasteczka są delikatne i miękkie. W sam raz dla dzieci :)

Składniki:

  • 200g masła
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżki cukru waniliowego
    3 jajka
    240g kleiku ryżowego
    1/4 szklanki wiórków kokosowych
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka ryżowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło utrzeć. Wsypać cukier i cukier waniliowy. Utrzeć do białości i dodawać po jednym jajku ( w temperaturze pokojowej). Kolejne po dokładnym roztrzepaniu poprzedniego. Wsypać kleik ryżowy, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Dokładnie wszystko zmiksować. Formować kuleczki z ciasta i lekko spłaszczać. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180*C przez ok 20min. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować