Ciasteczka smakują niczym pierogi z serem i cynamonem..idealne gdy moczy się je w herbacie bądź kawie, idealne na świąteczny stół i każdą inną okazję :)
Ciasteczka imbirowo- cynamonowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Nasmarować 2 blachy (lub wyłożyć papierem do pieczenia). Przesiać mąkę, imbir, cynamon, sól i proszek do pieczenia do dużej miski.
2.W innej dużej misce utrzeć mikserem gładką masę z masła, cukru i syropu kukurydzianego. Dodać jajko i miksować jeszcze przez chwilę. Wsypać suche składniki i wyrobić.
3.Wykładać po łyżce ciasta na blachy w odstępach 5 cm, spłaszczyć je lekko.
4.Piec 10-12 min, aż ciasteczka stwardnieją. Przełożyć na metalową kratę by ostygły.
Komentarze