Ciasteczka brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę i masło dzielimy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy.
2.Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cynamon oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy.
3.W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem za pomocą miksera.
4.Do powstałej masy cukrowo - jajecznej dodajemy ostudzone masło oraz czekoladę i miksujemy dla dobrego połączenia wszystkich składników.
5.Mokrą masę łączymy z suchymi składnikami z drugiej miski, a powstałe ciasto wstawiamy na około 12 minut do zamrażalnika, aby stwardniało.
6.Po tym czasie z ciasta formujemy kuleczki (wielkości orzecha włoskiego), delikatnie je spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (z zachowaniem odpowiednich odstępów). Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 - 11 minut.
Życzę smacznego! :)
Porady
Ciasteczka po ostygnięciu przechowujemy w metalowej puszce.
Komentarze