Ciasteczka budyniowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo kruche, o delikatnym aromacie wanilii

  • 15 min

Składniki:

  • 125g miękkiego masła
    50g cukru pudru
    110g mąki tortowej
    40g proszku budyniowego o smaku waniliowym
    polewa czekoladowa

Ciasteczka budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać z budyniem i cukrem pudrem. Masło ubić około 2 minut, dodawać suche składniki w 3 partiach. Wymieszać. Ciasto schłodzić w lodówce około 2h. Po tym czasie można nadawać ciasteczkom dowolny kształt: okrągły, owalny lub, tak jak u mnie, kształt wałeczków o długości 6-7cm.
    Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia około 10 min w 170'C. Gotowe wystudzić na kratce, polać czekoladą.

Porady

Składniki należy bardzo dokładnie odważyć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy