Ciasteczka orzechowo migdałowe w białej czekoladzie

4.5 (187 ocen)

  • 2 godz.

Kruche ciasteczka to słodki dodatek do porannej kawki

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki:

    120g masła

    120g mąki

    70g cukru pudru

    90g orzechów laskowych

    szczypta cynamonu

    Składniki czekoladowej polewy:

    100g czekolady białej

    1 łyżka planty( lub masła)

    Dodatkowo do przełożenia dżem morelowy
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Ciasteczka orzechowo migdałowe w białej czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka w białej czekoladzie 1. Mąkę, cukier puder,orzechy,cynamon,wysypać na blat,dodać pokrojone w kostkę masło i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę ,zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 3mm i wykrawać krążki o średnicy 4cm. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach ok.10-12 minut. Wystudzić, przełożyć marmoladą morelową, udekorować polewą i migdałem.
  • 2. Wykonanie białej polewy:

    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać plantę,wymieszać , aż tłuszcz połączy się z czekoladą.

    ciasteczka orzechowo migdałowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wesele

Podobne przepisy

To może cię zainteresować