Ciasteczka owsiane - jajeczka Wielkanocne

0 (0 ocen)

Pyszne i zdrowe ciasteczka w kształcie idealnie nadającym się na Wielkanocny stół :)

Składniki:

  • 1,5 szklanki bezglutenowych płatków owsianych (błyskawicznych)
    200 ml mleka
    2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
    1/4 szklanki mąki gryczanej
    łyżka cynamonu
    łyżka skórki startej z pomarańczy
    łyżka suszonej żurawiny
    łyżka posiekanej gorzkiej czekolady
    3 suszone morele
    3 suszone daktyle
    3 suszone figi
    2 łyżeczki syropu z agawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka owsiane - jajeczka wielkanocne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki zalewamy gorącym mlekiem, dodajemy rozpuszczony olej kokosowy.

    Mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut.

    Dodajemy mąkę wymieszaną z cynamonem, skórkę z pomarańczy, syrop z agawy oraz posiekane bakalie i czekoladę.

    Zagniatamy i formujemy około 12 ciastek w kształcie jajek ( płaskich na ok.1 cm).

    Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

    Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki owsiane Bakalie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować