Ciasteczka Migdałowe

4.5 (163 ocen)

  • 25 min

Ciasteczka Migdałowe- nie uwierzysz jak szybko się je robi, a jeszcze szybciej się je zjada. Najlepiej przygotować większą porcję ciasteczek.

  • 25 min

Składniki:


  • 50g masła
    75g brązowego cukru
    spora szczypta soli
    1 i 1/2 łyżki mąki
    100g płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka Migdałowe 1. Nagrzej piekarnik do 180stopni C. Przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
    W garnku zacznij roztapiać masło, cukier i szczyptę soli. Wszystko dobrze wymieszaj, i jeszcze chwilę podgrzewaj. Dodaj mąkę i płatki migdałowe. Wymieszaj. Zdejmij z ognia i nakładaj łyżką na blaszkę.
    Powinno wyjść około 6 dużych ciasteczek.
    Piecz około 10- 15min, w zależności od stopnia upieczenia.
    Po upieczeniu odstaw, aby wystygły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować