Ciasteczka migdałowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne maślane ciasteczka migdałowe. Można zjeść samemu, można wręczyć jako prezent świąteczny.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 150 gramów
    - mielone migdały: 50 gramów
    - masło: 120 gramów
    - cukier puder: 60 gramów
    - cukier waniliwy: 1 opakowanie
    - Jajko: 1 sztuka
    - migdały w płatkach: 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasteczka migdałowe 1. Oddzielany białko od żółtka.
    Z mąki, masła, cukru pudru i waniliowego oraz mielonych migdałów zagnieść ciasto i schłodzić ok godziny w lodówce. Po wyjęciu z lodówki rozwałkować ciasto na ok 5 milimetrów i wyciąć z ciasta kółka. Ewentualnie z ciasta formować kulki i rozpłaszczać żeby powstało okrągłe ciasteczko. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ubić białko i posmarować nim każde ciasteczko, posypać płatkami migdałów. Piec 15 minut aż się ładnie zarumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować