Ciasteczka Mamy Eli

0 (0 ocen)

Przepis mam od mamy :) ciasteczka pieczemy bardzo często są przepyszne i bardzo kruche :)))

Składniki:

  • - 25 dkg mąki pszennej
    - 25 dkg mąki ziemniaczanej
    - 10-15 dkg cukru pudru
    - 3 żółtka
    - cukier waniliowy
    - kostka margaryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka mamy eli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka rozetrzeć z cukrem waniliowym. Obie mąki przesiać do miski razem z cukrem pudrem, dodać margarynę, żółtka zagnieść gładkie ciasto.
  • 2. Ciasto rozwałkować cienko na blacie podsypanym mąką, wycinać foremką ciasteczka. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec krótko aż do zrumienienia boków w temp. 180 stopni. Upieczone polukrować lub posypać cukrem pudrem

Porady

- Ciasteczka można przekładać dżemem lub kremem - Ciasto jest dosyć lepiące, więc dla łatwego rozwałkowania odrywać małe kawałki obtoczyć w mące i dopiero rozwałkować

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować