Ciasto z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno,dodać cukier i cukier waniliowy, żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto piec 1 180 st 30 min.
Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukru waniliowego i ostudzić.
Upieczony biszkopt przekroić wzdłuż na 2 równe części. Dolny płat włożyć z powrotem do formy.
Masło ucierać, dodając porcjami budyń i rozsmarować na dolnym płacie biszkoptu i przykryć drugim blatem.
Truskawki umyć, i zmiksować blenderem na mus którego trzeba podgrzać ale nie gotować! i wsypać galaretki, dobrze wymieszać, ostudzić i dać do lodówki do stężenia.
Tężejący mus rozprowadzamy na wierzchu ciasta, odstawić do zastygnięcia.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i udekorować ciasto
Komentarze