Ciasto z malinkami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Szybciutkie ciasto, każdy sobie z nim poradzi bez najmniejszego problemu :) wystarczy posiadać świeże maliny lub mrożone, a mogą także być z domowej spiżarni z konfitury :)

  • 45 min

Składniki:

  • Biszkopt z 5 jaj:
    według przepisu mojego : http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkopt-niezawodny-7

    masa:
    1 serek homogenizowany naturalny 7,5% 400 g
    2 łyżki żelatyny
    2 łyżki cukru pudru
    2 galaretki malinowe
    350 g malin

Ciasto z malinkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z malinkami 1. Upiec biszkopt, ostudzić.
    Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu ( proponuje ująć ciut wody ok 1/2 szkl.)
    Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklane ciepłej wody.
    Jogurt naturalny miksujemy z cukrem pudrem dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Zmiksować całość i wylewamy na przestudzony biszkopt. Wyrównać powierzchnię. Na górę dajemy maliny i zalewamy już prawie stężałą galaretką ale taką co jeszcze jesteśmy w stanie wylać żeby była ładna równa powierzchnia góry ciasta. Gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy