Szybciutkie ciasto, każdy sobie z nim poradzi bez najmniejszego problemu :) wystarczy posiadać świeże maliny lub mrożone, a mogą także być z domowej spiżarni z konfitury :)
45 min
Składniki:
Biszkopt z 5 jaj:
według przepisu mojego : http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkopt-niezawodny-7
Ciasto z malinkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt, ostudzić.
Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu ( proponuje ująć ciut wody ok 1/2 szkl.)
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklane ciepłej wody.
Jogurt naturalny miksujemy z cukrem pudrem dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Zmiksować całość i wylewamy na przestudzony biszkopt. Wyrównać powierzchnię. Na górę dajemy maliny i zalewamy już prawie stężałą galaretką ale taką co jeszcze jesteśmy w stanie wylać żeby była ładna równa powierzchnia góry ciasta. Gotowe.
Komentarze