Ciasto z mąki gryczanej

4.5 (193 ocen)

Idealny przepis dla osób, które nie mogą jeść mleka, jajek i mąki pszennej.

Składniki:

  • CIASTO
    1,5 kubka mąki gryczanej
    3/4 kubka cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
    szczypta soli
    1 łyżka kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/3 kubka oleju
    1 łyżka octu balsamicznego
    1 kubek przegotowanej, zimnej wody
    MASA
    budyń śmietankowy z cukrem
    szklanka mleczka kokosowego
    1/4 kostki masła
    truskawki wedle uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z mąki gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO
    Zmieszać wszystkie suche składniki. Potem dodać płynne. Wymieszać łyżką do ich połączenia. Następnie wyłożyć dno tortownicy o średnicy 18 - 20 cm papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni przez 25 - 30 min do suchego patyczka.
  • 2. MASA
    Ugotować budyń na mleczku kokosowym. Ostudzić. Zmiksować z masłem.
  • 3. Ciasto przekroić na trzy części, przełożyć masą. Wierzch udekorować truskawkami. Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować