Ciasto z kremem i powidłami

4.99 (142 ocen)

  • 60 min

Ciasto do kawki w kilka minut.

  • 60 min

Składniki:

  • jajka 6 szt
    cukier 1 szkl
    mąka 2 szkl
    olej 3/4 szkl
    cukier waniliowy 1 szt
    budyń 3 szt
    mleko 3,5 szkl
    cukier 5 łyżek
    cappuccino 2 łyżki
    masło 1 szt
    powidła albo dżem
    polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.99 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kawy

Ciasto z kremem i powidłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Cały czas ubijając dodać olej i wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Przełożyć ciasto do przygotowanej dużej blaszki i piec ok 40 min w 180 stopniach. Ciasto wystudzić i przekroić do połowy.
    Budynie ugotować na mleku z dodatkiem cukru i wystudzić. Zmiksować z masłem i dodatkiem kawy.
    Przekrojone strony ciasta posmarować powidłami. Na jednej stronie rozsmarować krem i przykryć drugą częścią ciasta.
    Ciasto można lekko nasączyć.
    Polać polewą czekoladową i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować