Ciasto z kremem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem, a do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia. Wymieszać obie masy. Dodać mąki i przelać do formy. Piec w 180o ok. 30 minut. Przedzielić a pół.
2.Blat kawowy :
Kawę zalać gorącym mlekiem i odstawić do wystudzenia. Margarynę roztopić. Jajka ubić, dodać margarynę, cukier, kawę i reszte składników. Miksować przez chwilę. Przelać do takiej samej formy w jakiej był pieczony biszkopt. Piec w 180o ok. 30 minut.
3.Mus brzoskwiniowy :
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, po czym rozpuścić, podgrzewając na małym ogniu. Brzoskwinie razem z zalewą i cukrem waniliowym zmiksować na gładko. Połączyć z żelatyną.
4.Krem kokosowy:
Mleko gotować 10 minut z wiórkami kokosowymi. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, a następnie dodać po łyżce masy kokosowej.
Komentarze