Ciasto z fasoli z gruszkami, truskawkami i czekoladą

0 (0 ocen)

Szalenie smaczne, zaskakująco lekkie i efektownie wyglądające ciasto z fasoli. Wzbogacone owocami i wyczuwalnymi kawałkami czekolady - wprost idealne!Jeśli chcesz zaskoczyć swoich bliskich lub gości słodkim i zdrowym wypiekiem, przygotuj ciasto fasolowe!

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli 400g
    -6 kostek gorzkiej czekolady (posiekanych w malutką kosteczkę)
    -kilka łyżek ksylitolu (cukier brzozowy)
    -1 gruszka
    -garść mrożonych truskawek ( u mnie dokładnie 6 sztuk)
    -3 łyżki płatków owsianych
    -3 małe jajka
    -4 suszone daktyle
    -1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
    -1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytrusów
    -1/4 szklanki mleka roślinnego
    -1/3 łyżeczki mielonego cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z fasoli z gruszkami, truskawkami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -wyjmujemy fasolę z puszki i dokładnie płuczemy. Przekładamy do miski, dodajemy żółtka, mleko, daktyle, słodzik i blendujemy na gęsty krem
    -białka jaja ubijamy na sztywną pianę i łączymy z masą, delikatnie mieszając
    -dodajemy resztę składników (oprócz owoców) i ponownie mieszamy aż wszystko się połączy
    -rozgrzewamy piekarnik do 180C
    -gruszkę dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w dowolne kształty
    -blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (ja użyłam sylikonową, więc nie potrzebuję papieru)
    -przekładamy masę, wciskamy owoce i wstawiamy blaszkę do piekarnika na 40 minut
    -studzimy i kroimy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Truskawki Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować