Ciasto z czerwonym agrestem i kruszonką

4.49 (176 ocen)

  • 45 min

Dla tych, którzy lubią kwaśne ciasta.

  • 45 min

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    1 kostka margaryny
    5 jajek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 aromat śmietankowy
    900 g czerwonego agrestu
    KRUSZONKA:
    3/4 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru pudru
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z czerwonym agrestem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z czerwonym agrestem i kruszonką w blaszce 1. Margarynę, cukier i jajka ucieramy na pulchną masę. Stopniowo dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, aromat i dalej ucieramy, aż do jednolitej masy. Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszki o wymiarach 28 x 40 cm. Z agrestu obrywamy ogonki, myjemy i równomiernie wysypujemy na ciasto. Z mąki, cukru i oleju robimy kruszonkę - wszystkie składniki zagniatamy, aby powstały większe grudki. Kruszonką posypujemy ciasto. Ciasto pieczemy ok. 45 minut w temp. 200*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować