Ciasto z czarną porzeczką

4.5 (179 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Uwilebiam to ciasto,słodycz bezy równoważą porzeczki. Pyszne :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 3 żółtka
    2/3 margaryny
    3 łyżki pudru
    cukier waniliowy
    łyżka proszku
    2 łyżki śmietany 18 %
    1,2 szklanki mąki krupczatki
    1,5 szklanki mąki pszennej

    5 białek
    1 szklanka cukru
    2 szklanki oczyszczonych porzeczek
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Desery Beza

Ciasto z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto nakłuwam widelcem 1. skłądniki na ciasto zagniatam i rozwałkowuję. Przekładam na blachę 25cmx35cm i nakłuwam widelcem.
  • podpieczone ciasto 2. Piekę około 20 minut
  • białka ubijam 3. następnie ubijam na sztywno białka z cukrem.
  • białak wymieszane z porzeczkami 4. dodaję porzeczki i delikatnie mieszam
  • masę przekładam na spód 5. masę bezowo porzeczkową wykłądam na podpieczony kruchy i piekę około 15-20 minut w 180 st
  • upieczone ciasto 6. ciasto wyjmuję z piekarnika i studzę

Porady

Zamiast porzeczek można użyć jagód

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki Mąka krupczatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować