Ciasto z cukinią a`la ananas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka oddzielić od żółtek i ubić, stopniowo dodawać cukier, potem żółtka, na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Dać do formy o wymiarach 23x38 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 20 minut w temp. 180 stopni.
2.Ciasto kokosowe: białka ubić, stopniowo dodawać cukier, potem kokos i na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać i wyłożyć do formy o wymiarach 23x38 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temp. 180 stopni.
3.Cukinię ze słoika odlać przez sitko, jeśli nie ma szklanki soku to dodać wody. Odrobinę soku odlać i rozrobić w nim budyń i mąkę. Pozostały sok zagotować z cukrem, jak zakipi dodać budyń wymieszany z mąką i zagotować. Jak dobrze zakipi to zdjąć z ognia i wystudzić.
4.Margarynę utrzeć z żółtkami i dodać zimny budyń. Odsączoną cukinię dodać do kremu.
Komentarze