Ciasto z budyniem i jabłkami

4.95 (190 ocen)

Mój mąż kazał mi ciasto schować i nikomu nie dawać,ani kawałeczka:)Ciasto jest mięciutkie i wilgotne

Składniki:

  • Ciasto:
    1/2 kg mąki pszennej
    1 kostka margaryny
    2 jaja
    1,5 szkl. cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 op.cukru waniliowego
    Masa budyniowa:
    5 jabłek(twardych)
    2 budynie waniliowe(ugotowane wg.przepisu na opakowaniu,lekko wystudzone)
    1/2 op kisiel cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.95 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z budyniem i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ... 1. Ze składników na ciasto zagnieść jednolitą masę.Ciasto podzielić na 2 części.2/3 rozłożyć na blaszce o wymiarach ok.35/25 ,1/4 masy włożyć do woreczka i zamrozić.
  • ... 2. Jabłka obrać ,pokroić w kostkę.Na rozłożone ciasto położyć pokrojone jabłka, posypać proszkiem kiślowym, polać letnim budyniem,wyrównać.Zamrożone ciasto zetrzeć równo na budyń.
  • ... 3. Piec ok.50 min w temp.180st C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować