Ciasto z agrestem i porzeczkami

4.5 (179 ocen)

Jest niezwykle puszyste i delikatne a dodatkowym atutem jest to, że szybko się je robi. Oczywiście możecie dodać do niego dowolne owoce np. śliwki, truskawki, borówki itp.Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy nabierze trochę wilgoci od owoców.

Składniki:

  • 6 jajek
    2/3 szkl cukru
    2 łyżki domowego cukru waniliowego
    szczypta soli
    6 łyżek oleju
    1,5 szkl mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 łyżki wiórek kokosowych

    20 dag agrestu
    ok 2/3 szkl czerwonej porzeczki

    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery

Ciasto z agrestem i porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować z cukrem na puszystą i jasną masę. Dodać sól, olej i cały czas ucierając na małych obrotach dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
    Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Posypać równą warstwą kokosu a następnie owocami. Ciasto piec ok 45 minut do tzw. suchego patyczka w 170 stopniach.
    Ostudzone ciasto posypać obficie cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest Porzeczki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować