CIASTO Z WODY POCHODZĄCE

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

(Jest to przepis na rogaliki drożdżowe ,które nie lubią ciepła. )

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka zwykła: 1 kilogram
    - margaryna: 1 sztuka
    - drożdże: 100 gramów
    - jaja: 4 sztuki
    - cukier: 10 dekagramów
    - sól do ciasta: 1 szczypta

    - krem czekoladowy: 1 sztuka
    - żółtko: 3 sztuki
    - tłuszcz do posmarowania blachy: 1 sztuka

Ciasto z wody pochodzące - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Wszystkie składniki zagnieść razem. Zawinąć w ściereczkę i włożyć do zimnej wody. Gdy ciasto wypłynie jest gotowe. ( około 1 h)
    Wyłożyć wtedy na stolnicę posypaną mąką, zagnieść jeszcze raz krótko, podzielić na ok.6 kawałków rozwałkować podzielić na 4 części nakładamy farsz ( krem czekoladowy) i zwijamy rogaliki.
    Układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem w dość dużych odstępach smarujemy żółtkiem i pieczemy na jasno brązowy kolor.
    Możemy je po upieczeniu posmarować polewą czekoladową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy