Ciasto z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Ubić pianę z białek. Dalej ubijając, dodawać cukier, cukier waniliowy, po 1 żółtku. Na końcu lekko wymieszać z mąką z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę 21x33 wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach przez 30 minut.
2.Masa budyniowa: W 1/2 szklance mleka roztrzepać proszek budyniowy. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Wlać roztrzepany budyń i ugotować.
Kostkę masła utrzeć, dodając przestudzony budyń.
3.Polewa truskawkowa: Truskawki podgrzać i rozpuścić w nich 2 galaretki.
Odstawić do ostygnięcia.
4.Ułożenie: Biszkopt, masa budyniowa, tężejąca polewa truskawkowa. Smacznego!!!
Komentarze