1.biszkopt- Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę, kakao , proszek. Lekko mieszać, dolewając olej.Przelać do blaszki 30x40, wyłozonej papierem do pieczenia. Piec biszkopt w 175* 25-30 min. Upiec drugi biszkopt taki sam.
2.Można upiec jeden z podwójnej porcji i po wystudzeniu przekroić.
3.pianka serowa- Galaretki rozpuścić w gorącej wody. Schłodzić do tężejącej. Śmietanę ubić ze śnieżką. Dodać ser, zmiksować. Dolewać galaretkę-zmiksować. Zaraz wylać na biszkopt w blaszce.
4.Przykryć drugim biszkoptem.
5.polewą czekoladowa- Cukier, kakao rozmieszać z tyle wody, aby było gęste. Wstawić na parę, mieszać aż cukier się rozpuści. Dodać masło i czekoladę w kostkach. Wymieszać i gorącą polewą smarować.Na górze można ozdobić rozetkami z bitej śmietany.
Komentarze