1.Biszkopt: Białka ubić na sztywno następnie dodawać stopniowo cukier i po jedynym żółtku cały czas ubijając. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Blaszkę (36x25) wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć połowę masy biszkoptowej, biszkopty posmarowane dżemem porzeczkowym i złożyć je razem, poukładać jeden obok drugiego na blaszce i zalać pozostałą masą biszkoptową. Piec 25 min. w 170 stopniach
Krem: śmietanę ubić z 4 łyżkami śmietan-fix i cukrem. Serek mascarpone wymieszać z cukrem waniliowym, resztą śmietan-fix i winem. Na koniec połączyć z ubitą śmietaną.
Galaretki przygotować wg. instrukcji na opakowaniu
Przełożenie: Biszkopt-krem-galaretki
Komentarze