Ciasto ucierane z czekoladą i śliwkami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Troszkę czekoladowe, troszkę śliwkowe, ale zawsze pyszne.

  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO::
    - margaryna: 125 gramów
    - biała czekolada: 175 gramów
    - cukier: 100 gramów
    - mąka: 20 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - jajka: 4 sztuki
    DODATKOWO::
    - śliwki renklody: 40 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto ucierane z czekoladą i śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i razem z margaryną przełożyć do miski którą umieścić na garnku z gotująca się wodą i wszystko rozpuścić. Czekoladę w trakcie rozpuszczania mieszać, aby połączyła się z margaryną, następnie masę czekoladową przestudzić.
  • 2. Zimną masę czekoladową wymieszać z cukrem i jajkami i mieszając łyżką dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • ciasto ucierane z czekoladą i śliwkami 3. Tortownicę (25 cm) wysmarować tłuszczem i napełnić ją ciastem na wierzchu poukładać śliwki bez pestek i pozwolić, aby same się "utopiły".
  • ciasto ucierane z czekoladą i śliwkami 4. Ciasto piec około 30-35 min w temp. 180st. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować