Ciasto na twarogu, o wilgotnej, a także puszystej i porowatej konsystencji. Ciekawie prezentuje się kruszonka z dodatkiem kurkumy, która także dodaje lekko pikantny posmak. Szybkie i bardzo smaczne małe co nieco.
Ciasto twarogowe z gruszkami, daktylami i kruszonką z kurkumą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W celu przygotowania ciasta jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Nadal ucierając, porcjami wlać olej, następnie dodać twaróg. Do uzyskanej masy wsypać proszek do pieczenia i sodę, wlać aromat i dokładnie wymieszać. Na końcu wsypać mąkę - całość ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 25 x 40 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Na wierzch nałożyć pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone na ćwiartki gruszki oraz daktyle w całości.
Komentarze