Ciasto Trójsmakowe

4.5 (167 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszne ciasto w barwach jesieni, na bazie czekoladowego biszkoptu, pysznego delikatnego jak chmurka sernika z lekką nutą adwokatu i soczystych brzoskwiń zanurzonych w soku z galaretką. Przepis mojego autorstwa.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    3 łyżki cukru
    1 łyżka maki
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki octu

    Sernik:
    1 kg sera półtłustego
    2 budynie śmietankowe
    1 szklanka cukru
    1 kieliszek adwokatu
    5 jajek

    Dodatkowo:
    1 puszka brzoskwiń z puszki
    3 szklanki soku Kubuś (marchew,jabłko,brzoskwinia)
    3 galaretki brzoskwiniowe
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Ciasto trójsmakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i żółtka.Mąkę, proszek oraz kakao przesiać i wsypać do białek. Wlać ocet i delikatnie wymieszać i przelać do foremki wylożonej papierem do pieczenia.Wstawić do piekarnika i piec ok.20 minut w 160 stopniach. W tym czasie przygotować masę serową.
  • 2. Ser mielimy. Wszystkie składniki przekładamy do garnka i miksujemy. Białka ubijamy z cukrem i łączymy z masą serową. Wylewamy na ciepły upieczony biszkopt. Pieczemy ok.50 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu sernik studzimy, zimny odwracamy do góry dnem i usuwamy papier.
  • 3. Sok zagotowujemy i w gorącym rozpuszczamy galaretki.Odstawiamy do stężenia.
  • 4. Na zimnym serniku układamy połówki brzoskwiń i zalewamy tężejącą galaretką. Dowolnie dekorujemy. Schładzamy 1 godzinę. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować