Ciasto "trociniak" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników ubijamy cisto i pieczemy biszkopt.
Z 1/2 litra mleka odlać ok. 1/2 szklanki i rozpuścić w nim obie mąki,pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym,na gotujące wlewamy rozpuszczone mąki i gotujemy masę.Po wystudzeniu ucieramy z kostką masła.
Litr wody zagotować rozpuścić w nim 3 galaretki odstawić aby wystygły.Gdy galaretka zacznie gęstnieć dodajemy do niej 5 średnich startych na grubej tarce jabłek i dokładnie mieszamy.
Biszkopt smarujemy połową kremu budyniowego, i na to wykładamy masę jabłkową --chłodzimy aby galaretka zastygła.Gdy masa dobrze stężeje wykładamy na nią drugą połowę masy budyniowej i posypujemy wiórkami kokosowymi.
2 łyżki masła roztapiamy,dodajemy cukier i wiórka,prażymy na rumiano-zimnymi posypujemy ciasto i wkładamy do lodówki.
Komentarze