Ciasto truskawkowe z rosą.

4.99 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

To ciasto truskawkowe to wariacja na temat szarlotki z sezonowymi owocami.Już zatęskniłam za truskaweczkami, a tu tylko wspomnienia:)

  • 40 min

Składniki:

  • 3 jajka
    1.5 szklanki mąki pszennej
    3/4 szklanki cukru
    3/4 szklanki śmietany 18 %
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    truskawki
    4 łyżki cukru do białek
Wystaw ocenę:

4.99 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Pianka

Ciasto truskawkowe z rosą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dziurki w cieście 1. Ciasto, 3 żółtka ubijamy z cukrem i śmietaną, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, dobrze mieszamy.
    Wylewamy na kwadratową blaszkę (25-25), wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach.
    W ciepłym cieście robimy dziurki patyczkiem, by sok z pieczonych truskawek nasączył nam ciasto.
  • Ciasto truskawkowe z rosą. 2. Na ciepłe ciasto układamy umyte osuszone truskawki.
    Ubijamy 3 białka na sztywno z 4 łyżkami cukru, wykładamy na truskawki i pieczemy jeszcze około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować