Ciasto truskawkowa pokusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wbijamy jajka do miski,dodajemy cukier i ucieramy mikserem na puszystą masę, do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy.Ciasto wylewamy do formy i pieczemy 30 min.w 170 stopni
masa;
W niepełnej szklance mieszamy budyń, cukier obie mąki , natomiast pozostałe mleko gotujemy. Gdy zawrze wlewamy przygotowany budyń gotujemy aż zgęstnieje po czym wsypać 1 galaretkę truskawkową i dobrze wymieszać odstawić do wystygnięcia masę przykryć folią aby na wierzchu nie powstał kożuch gdy wystygnie na masie kładziemy margarynę i miksujemy ją do środka po czym dodać truskawki i wymiesza .Tak powstałą masą przełożyć ciasto ułożyć resztę truskawek i zalać teżejącą galaretką SMACZNEGO
Porady
WRAZIE GDYBY MASA SIE ZWAŻYŁA MOŻNA JĄ LEKKO PODGRZAĆ I DOBRZE WYMIESZAĆ WTEN SPOSÓB JĄ URATUJEMY
Komentarze