Ciasto truflowe z białą czekoladą

4.5 (196 ocen)

Dla wielbicieli białej czekolady ; )

Składniki:

  • Ciasto:
    50 g białej czekolady
    4 łyżki cukry
    2 jaja
    5 i 1/2 łyżki mąki

    krem
    350 g białej czekolady
    100 g pokruszonych herbatników
    1 szklanka mleka w proszku
    100 g masła
    400 ml śmietany kremówki
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto truflowe z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: jaja ubijamy z cukrem na bardzo puszystą masę. Po ty czasie dodajemy przesianą mąkę i stopioną, ostudzoną czekoladę. Mieszamy dokładnie i wlewamy do tortownicy ( u mnie keksówka ). Piec 25 min w 180*C.
  • 2. Czekoladę, masło i śmietanę podgrzewamy do połączenia składników. Zdejmujemy z gazu, zostawiamy do ostudzenia, następnie wstawiamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie drewnianą łyżką mieszamy masę, dodajemy pokruszone herbatniki i przesiane mleko w proszku. Dokładnie mieszamy i ponownie wstawiamy do lodówki na 30 min.
    Po tym czasie masę rozsmarowujemy na cieście. Wstawiamy do stwardnienia do lodówki.
    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować