Ciasto Tortowe "Tęcza" z galaretkami

4.5 (152 ocen)

  • 60 min

Delikatne ciasto z galaretkami

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt Jasny:
    8 jaj wiejskich dużych
    8 łyżek cukru
    8 łyżek mąki krupczatki
    1 łyżeczka p. do pieczenia

    Masa:
    0,30 dkg masła
    2 budynie śmietankowe
    0,5 l mleka
    2 cukry waniliowe
    0,20 dkg cukru pudru
    4 smaki dowolnych galaretek u mnie(różowa, turkusowa, cytrynowa i malinowa)

    Dodatkowo:
    1 puszka brzoskwiń
    2 galaretki pomarańczowe
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki

Ciasto tortowe "tęcza" z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt..Ugotować budyń z cukrem waniliowym. Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody. Gdy stężeją kroimy w drobną kostkę. Masło ucieramy z cukrem pudem i dodajemy pokrojone wcześniej galaretki. Wykładamy całą masę na biszkopt. Na biszkopt układamy połówki brzoskwiń i całość zalewamy galaretką pomarańczową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Galaretka Masa budyniowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować