Ciasto „wszystkiego najlepszego” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Upiec 2 cienkie biszkopty orzechowe lub 1 i po przestudzeniu przekroić na pół.
2.Następnie robimy placek kokosowy:
Białka ubić dodając cukier, a na końcu kokos z mąką i proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać i wyłożyć na blaszkę wielkości biszkoptów. Upiec.
4.Masa śmietanowa:
Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody. Śmietanę ubić dodając cukier, a na końcu tężejącą galaretkę
5.Przełożenie:
Biszkopt ciemny-połowa masy orzechowej-
Ciasto kokosowe- pozostała część masy orzechowej-pokrojone owoce czekolada-masa śmietanowa-biszkopt ciemny-polewa.
Komentarze